28maart

Help...Welke behandeling moet ik kiezen???

Help...Welke behandeling moet ik kiezen???

Het blote voeten seizoen zit er weer aan zit te komen! Omdat ik merk dat men het vaak moeilijk vind om de juiste behandeling te kiezen, zal ik hier in het kort uitleggen welke behandeling  je wanneer het beste kan kiezen. Daarnaast zal ik ook nog een paar tips geven.

 

Bijna elke klant die bij ons komt voor een pedicure begint met zich te excuseren van haar of zijn voeten. Teksten als "ik heb er de hele winter niets aan gedaan" of "ik heb de meest verschrikkelijke voeten ooit" zijn bijna standaard. Ik zal jullie een geheimpje verklappen. Het kan altijd erger. Dus je hoeft je bij ons niet te schamen. Al onze pedicure behandelingen worden gegeven in de massagestoelen, hierbij worden je rug en bovenbenen gemasseerd en zit je met je voeten in een whirlpool. 

 

*Mani|Pedi to Go

Als je bij ons een Mani|Pedi to go boekt dan is dit een behandeling van 30 minuten. Je moet dit zien als onderhoudsbeurt voor je handen en voeten. Dus als je regelmatig een manicure en pedicure laat doen dan kom je hier mee weg. Deze behandeling is zonder lakken. 

 

*Mani|Pedi deLuxe

Wil je een uitgebreidere behandeling voor je handen en voeten dan boek je de Mani|Pedi deLuxe. Dit is een 60 minuten onderhoudsbeurt. Dus als je een klein beetje eelt hebt en verder geen problemen als ingegroeide nagels, likdoorns of echt serieus eelt dan volstaat deze behandeling. Dit is met scrub voor handen en voeten uiteraard ook met lakken van handen en voeten. 

 

*High Heel Treatment

Wil je alleen je voeten laten doen en ze zijn in een oké conditie (zoals bij de Mani|Pedi's staat omschreven) dan kies je de High Heel treatment. Deze behandeling duurt 30 minuten en is met lakken. 

 

*High Heel Super deLuxe 

Heb je echt last van veel eelt, likdoorns, ingegroeide nagel, etc dan heb ik daar meer tijd voor nodig om je van deze problemen af te helpen. Daarom hebben wij ook de High Heel Super deLuxe. Deze behandeling duurt 60 minuten. In deze tijd gaan wij echt grondig te werk om te zorgen dat jij weer op wolkjes loopt. Uiteraard lakken wij ook nog je nagels. Twijfel je of je aan deze eisen voldoet, boek dan bij voorkeur deze uursbehandeling. Mocht het zo zijn dat ik wel binnen een half uur klaar ben, dan betaal je ook gewoon voor een half uur. 

 

*Dermalogica Intensive Spa leg & foot treatment.

Wil je meer aandacht voor de huid van je voeten en onderbenen dan kies je de Dermalogica Intensive Spa leg & foot treatment. In deze 60 minuten behandeling werken wij uitsluitend met Dermalogica producten en zorgen wij er voor dat de huid van je voeten en onderbenen er weer gezond en stralend uitzien. Door het verwijderen van dode huidcellen, het herstellen van de vochtbalans, en het voeden van de huid doormiddel van een pakking. Uiteraard zit hier ook voetverzorging bij. Dit is echt een 'Ready for the Summer' treatment. 

 

Dan nu nog wat tips...

Tip 1. 

Als je last van kloven hebt en hebt de verwachting dat wij je kloven kunnen wegsnijden, dan moet ik je teleurstellen. Helaas werkt ons lichaam niet zo. Eelt is verhoornde huid. Wanneer je huid barst heb je een kloof. Dan zit er te weinig vocht in de huid. Zie het als een stuk uitgedroogde grond. Als je daar in een keer een emmer water overheen gooit, loopt het alle kanten op en de scheuren zijn niet weg. Als je steeds een beetje water zou geven, dan zie je de grond weer zacht worden. Zo werkt het ook met de huid. Gebruik iedere dag minimaal 1x per dag een voetencrème (bijv. De Heel repair bij kloven en hele droge huid €10,95) of de voetlotion (feet & leg lotion €19,95). Beide zijn bij ons verkrijgbaar. 

Tip 2. 

Gebruik een paar keer per week een voetvijl onder de douche of in bad. (Hangt er natuurlijk wel een beetje van af hoeveel eelt je hebt). Haal de natte vijl aan het einde van je douche/bad beurt even zachtjes langs de ruwe plekjes. Zo voorkom je kloven en grote hoeveelheden eelt. 

Tip 3.

Wil je je teennagels gelakt 

hebben, hou er dan rekening mee dat dit bij ons ongeveer 20 minuten moet drogen. Is het slipper weer, neem dan je slippers mee dan kun je gaan wanneer je wilt. 

Tip 4. 

Mocht je wel je nagels gelakt willen hebben, maar geen tijd om te wachten tot het droog is. Kies dan voor CND Shellac. Dit is gellak, droogt in de lamp en is daarna gelijk droog. Blijft op je tenen wel 6 weken zitten en op je handen 2 weken. Dit zit niet bij de behandelingen inbegrepen omdat dit een op zich staande behandeling is. 

 

Op onze website www.manipedi-en-beauty.nl kun je alles lezen over onze behandelingen en prijzen. Je kan dan ook gelijk online je afspraak inplannen. 

Ik hoop je snel te zien in de Schagchelstraat voor een van onze treatments. 

 

16maart

Soms is het zo moeilijk...

Soms kom je wel eens een symptoom tegen bij een klant waardoor je moet doorverwijzen naar de huisarts. Dit overkwam mij pas geleden bij een pedicure klant. Ik constateerde een donkere streep in haar grote teennagel. Bij mij gingen gelijk alle alarmbellen af. Maar hoe vertel je, zonder haar de schrik van haar leven te bezorgen wat jouw vermoedde is? Ondanks dat ik het erg moeilijk vond  heb ik het (na twee keer slikken en ongeveer tien keer proberen die streep weg te krijgen), het haar toch verteld. En ja natuurlijk schrok ze, dat begrijp ik. Maar niets zeggen was voor mij geen optie. Het kan te grote gevolgen hebben als je hier niet even naar laat kijken.

 

Vandaag kwam zij bij mij terug. Ze moest mij een groot compliment van de arts (dermatoloog van Dermicis) doorgeven voor het herkennen en doorverwijzen. Er is inmiddels een biopt genomen van haar teennagel. De uitslag heeft zij nog niet. Maar ze was mij erg dankbaar voor mijn professionele kennis en accuraat handelen.

 

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, heb je een moedervlek die er anders uitziet, jeukt, groeit, schilfert, of zoals op de foto een donkere streep in je nagel of zomaar een plekje wat je niet vertrouwd. Ga naar de huisarts of download een app om melanomen te checken (bijv. SkinVision). Liever een keer te vaak laten checken, toch.

 

Huidkanker is op dit moment de meest voorkomende vorm van kanker! Dus zodra het buiten licht is (daglicht), bescherm dan ook altijd met een hoge spf/factor die beschermd tegen uvA en uvB (broad spectrum). Onze huid is ons grootste orgaan. Wees er zuinig op. En controleer elkaar en de kinderen ook regelmatig.

23september

Skin Goals Treatment voor jongens en meiden van 9-18!

Skin Goals Treatment voor jongens en meiden tussen 9-18 jaar!

Wij hebben ons gespecialiseerd in de puberhuid. Wanneer je tussen de 9 - 18 jaar bent kom je in de pubertijd. Je lichaam veranderd, maar ook je huid. Vaak gaat dit gepaard met puistjes, mee-eters en een vette huid.

Puistjes ontstaan niet allemaal op dezelfde manier. Er zijn meerdere factoren van invloed. Vaak komt het door de verandering van de hormoonhuishouding en soms is simpelweg een verkeerd product-gebruik de oorzaak. Als er bijvoorbeeld een reinigende zeep word gebruikt op een vette huid, wordt deze er juist toe aangezet meer olie aan te maken! Hierdoor maak je het probleem dus alleen maar groter. Een mooie en gezonde huid krijg je niet door haar brandschoon te houden met zeep of alcohol, maar juist door de nodige hydratatie terwijl je het overtollige talg en de bacteriën onder controle houdt. Voorkom blijvende littekens die door knijpen en krabben veroorzaakt worden, en kom eens langs voor de Skin Goals Treatment. Wij geven je naast de diepte reiniging ook uitleg over de veranderingen in je huid, waarom het zo belangrijk is om je huid goed te verzorgen en hoe je de producten op de juiste manier gaat gebruiken. Alle ClearStart producten zijn afgestemd op de puberhuid. Je zal snel verbetering zien als je zelf ook thuis de producten goed gebruikt.

Skin Goals De Luxe €49,95
(incl. de ClearStart Startkit t.w.v. €42.25)

Skin Goals treatment voor €25,-
(vervolg afspraak als je de startkit al hebt)

Voor ik het vergeet... Deze behandeling en producten zijn ook voor jongens!!!

  Mani Pedi's Have Broken the Gender Barrier...