16March

Soms is het zo moeilijk...

Soms kom je wel eens een symptoom tegen bij een klant waardoor je moet doorverwijzen naar de huisarts. Dit overkwam mij pas geleden bij een pedicure klant. Ik constateerde een donkere streep in haar grote teennagel. Bij mij gingen gelijk alle alarmbellen af. Maar hoe vertel je, zonder haar de schrik van haar leven te bezorgen wat jouw vermoedde is? Ondanks dat ik het erg moeilijk vond  heb ik het (na twee keer slikken en ongeveer tien keer proberen die streep weg te krijgen), het haar toch verteld. En ja natuurlijk schrok ze, dat begrijp ik. Maar niets zeggen was voor mij geen optie. Het kan te grote gevolgen hebben als je hier niet even naar laat kijken.

 

Vandaag kwam zij bij mij terug. Ze moest mij een groot compliment van de arts (dermatoloog van Dermicis) doorgeven voor het herkennen en doorverwijzen. Er is inmiddels een biopt genomen van haar teennagel. De uitslag heeft zij nog niet. Maar ze was mij erg dankbaar voor mijn professionele kennis en accuraat handelen.

 

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, heb je een moedervlek die er anders uitziet, jeukt, groeit, schilfert, of zoals op de foto een donkere streep in je nagel of zomaar een plekje wat je niet vertrouwd. Ga naar de huisarts of download een app om melanomen te checken (bijv. SkinVision). Liever een keer te vaak laten checken, toch.

 

Huidkanker is op dit moment de meest voorkomende vorm van kanker! Dus zodra het buiten licht is (daglicht), bescherm dan ook altijd met een hoge spf/factor die beschermd tegen uvA en uvB (broad spectrum). Onze huid is ons grootste orgaan. Wees er zuinig op. En controleer elkaar en de kinderen ook regelmatig.

23September

Skin Goals Treatment voor jongens en meiden van 9-18!

Skin Goals Treatment voor jongens en meiden tussen 9-18 jaar!

Wij hebben ons gespecialiseerd in de puberhuid. Wanneer je tussen de 9 - 18 jaar bent kom je in de pubertijd. Je lichaam veranderd, maar ook je huid. Vaak gaat dit gepaard met puistjes, mee-eters en een vette huid.

Puistjes ontstaan niet allemaal op dezelfde manier. Er zijn meerdere factoren van invloed. Vaak komt het door de verandering van de hormoonhuishouding en soms is simpelweg een verkeerd product-gebruik de oorzaak. Als er bijvoorbeeld een reinigende zeep word gebruikt op een vette huid, wordt deze er juist toe aangezet meer olie aan te maken! Hierdoor maak je het probleem dus alleen maar groter. Een mooie en gezonde huid krijg je niet door haar brandschoon te houden met zeep of alcohol, maar juist door de nodige hydratatie terwijl je het overtollige talg en de bacteriën onder controle houdt. Voorkom blijvende littekens die door knijpen en krabben veroorzaakt worden, en kom eens langs voor de Skin Goals Treatment. Wij geven je naast de diepte reiniging ook uitleg over de veranderingen in je huid, waarom het zo belangrijk is om je huid goed te verzorgen en hoe je de producten op de juiste manier gaat gebruiken. Alle ClearStart producten zijn afgestemd op de puberhuid. Je zal snel verbetering zien als je zelf ook thuis de producten goed gebruikt.

Skin Goals De Luxe €49,95
(incl. de ClearStart Startkit t.w.v. €42.25)

Skin Goals treatment voor €25,-
(vervolg afspraak als je de startkit al hebt)

Voor ik het vergeet... Deze behandeling en producten zijn ook voor jongens!!!

11September

WOENSDAG's ZIJN WE NU OOK OPEN!

Vanaf 13 september 2017 is Mani|Pedi & beauty ook de hele dag op woensdag open!

ji Sun staat dan van 10.00 tot 18.00 voor je klaar. Wanneer je online een afspraak inplant zul je een specialiste moeten selecteren. daarna kun je precies zien welke behandelingen je bij de geselecteerde specialiste kunt plannen. 

Naast nieuwe openingstijden hebben we ook een nieuwe behandeling op gebied van wimpers! 

De opvolger van wimper extentions is de LVL LASH LIFT (Lash volume Lift) is een wimper behandeling die je eigen wimpers krult en langer doet lijken. Deze behandeling is voor mensen die geen wimperextensions kunnen of willen dragen een zeer geliefde behandeling, omdat deze weinig onderhoud nodig heeft!

Voordelen:

* Blijft 8 tot 12 weken zitten.

* Je hebt geen mascara of wimperkrultang meer nodig.

* Je blik ziet er frisser en stralender uit en je ogen lijken groter.

* Is absoluut onschadelijk voor je eigen wimpers.

* Is ideaal voor als je bijvoorbeeld op vakantie gaat

* Is bestand tegen water, douchen, zweten, tranen, zwemmen en slapen.

* Je kan gewoon wrijven in je ogen

 FAQ

Wat is het verschil tussen Lash Lift en wimperpermanent?

Een Lash Lift behandeling is beslist niet te vergelijken met wimperpermanent. Bij het zetten van wimperpermanent worden er klemmen en/of rollers gebruikt. Door deze methode kan er slechts een gedeelte van de wimpers behandeld worden. Bij Lash Lift wordt er gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde siliconen pads. Lash Lift is totaal niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers.

 

Voor wie is deze behandeling geschikt? 

* Bij een allergie voor wimperextensions of de lijm die bij extensions gebruikt wordt.

* Voor zeer rechte wimpers, of andere wimper afwijkingen

* Geschikt voor mensen met lange en korte wimpers.

 Je kunt GEEN Lash Lift behandeling ondergaan wannneer je:

• extreem korte of extreem fijne wimpers hebt.

• een ooginfectie hebt, bijv."pink eye" of "een strontje”.

• je wimpers zijn uitgevallen als gevolg van Alopecia of chemotherapie.

• in het verleden last hebt gehad van extreem haaruitval.

• zwanger bent

• borstvoeding geeft.

• lijdt aan conjunctivitis (oogontsteking).


Is het schadelijk voor je eigen wimpers?

De behandeling is 100% veilig voor je eigen wimpers. Ze worden er niet slapper of dunner van.

De producten die tijdens de lash lift behandeling gebruikt worden raken de huid niet aan .

Doet het pijn? De behandeling is geheel pijnloos. De meeste mensen vallen zelfs in slaap tijdens de treatment.

Hoe lang blijft het zitten en wanneer kan ik weer een herhalingsafspraak maken? Het blijft ongeveer 8 tot 12 weken zitten.Voor het beste resultaat adviseren wij je aan om elke 2,5 maand of 3 maanden de behandeling te herhalen 

Hoe lang duurt een afspraak? De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. 

Opmerkingen: Contactlenzen dienen voorafgaand aan de behandeling te worden verwijdert. 

Prijs Een Lash Lift behandeling inclusief verven: €65. Een Lash Lift behandeling exclusief verven : €60

 AFTER CARE 

*Voor de eerste 24 uur

* Gebruik geen water

* Wrijf niet in je wimpers

* Geen mascara

* Geen sauna

* Niet zwemmen

 Na 24 uur

* Gebruik dagelijks voedende serum mascara (€25)

* Kam elke dag je wimpers omhoog