Blog

Blog

 • Maskne: voorkom acne en huidirritatie door een mondkapje

  | News

  tips om huidirritatie (maskne) te voorkomen én te behandelen

  Merk je aan je huid dat deze de afgelopen tijd een stuk onrustiger is geworden? Je bent niet de enige!

  Read more

 • Waardoor jouw huid veroudert naarmate je ouder wordt.

  | News

  Alles wat je moet weten over huidveroudering op elke leeftijd

  _________ highlights _________

  •  Terwijl de huid veroudert ervaart deze een vertraging van een aantal natuurlijke processen die helpen bij het behouden van jeugdige kwaliteiten zoals stevigheid, strakheid en een stralende teint. 
  • Zichtbare tekenen van huidveroudering (zoals pigmentvlekjes, fijne lijntjes, rimpels etc.) ontstaan door een tragere celdeling, celvernieuwing, celactiviteit en celherstel. 


   

  Read more

 • Meet Dan, an Exciting New Tool That Will Boost Your Productiveness

  | News

  Read more

 • What Freelancers Need to Know About Their 2020 Taxes

  | News

  Read more

 • Tips for Working Remotely and Boosting Your Productivity

  | News

  Read more

 • Abode Design Release Their Most Anticipated Update Yet – Find Out What's New

  | News

  Read more

 • Creative Hub Is Growing – Check out Our Open Positions

  | News

  Read more

 • The New Kinfolk Is There, and It Sure Looks Promising

  | News

  Read more

Read more: Blog

 • Hits: 308

Huidveroudering

Alles wat je moet weten over huidveroudering op elke leeftijd

_________ highlights _________

•  Terwijl de huid veroudert ervaart deze een vertraging van een aantal natuurlijke processen die helpen bij het behouden van jeugdige kwaliteiten zoals stevigheid, strakheid en een stralende teint. 
• Zichtbare tekenen van huidveroudering (zoals pigmentvlekjes, fijne lijntjes, rimpels etc.) ontstaan door een tragere celdeling, celvernieuwing, celactiviteit en celherstel. 


Onze huid begint te verouderen op het moment dat we geboren worden, maar we zien het vaak niet als veroudering tot het moment dat het zich toont in een doffe teint, pigmentvlekken, fijne lijntjes, rimpels en een slappere huidtextuur. De oorzaken van deze zichtbare tekenen van huidveroudering zijn complex en variëren aan de hand van jouw genen en exposoom (levensstijl + omgevingsfactoren).

Dit zijn de belangrijkste stadia:  

huidveroudering op je twintigste

Huidveroudering vanaf je twintigste

Al vanaf je twintigste beginnen ongezonde gewoontes, schade door omgevingsfactoren en een constante blootstelling aan UV straling de structuur van de huid aan te tasten. Onze celbescherming begint te verzwakken als gevolg van schade door vrije radicalen en het natuurlijke vermogen om schade te herstellen vermindert. Daarnaast begint de celdeling en -vernieuwing te vertragen waardoor de huid minder straalt. Om voortijdige schade te beperken, is het naast het dubbel reinigen van de huid, ook op deze leeftijd al belangrijk om een hydraterende moisturizer te gebruiken met een SPF en ingrediënten die vrije radicalen neutraliseren zoals Prisma Protect SPF30.

huidveroudering vanaf je dertigste

 

Huidveroudering vanaf je dertigste

Vanaf je dertigste vermindert de aanmaak van collageen (dat de huid stevig houdt) en elastine (wat zorgt voor elasticiteit) wat resulteert in zichtbare rimpels. Celdeling en celvernieuwing nemen verder af, wat zorgt voor een doffere en minder egale teint. Sommige cellen kunnen zelfs inactief worden en worden “zombies”, die irriterende gifstoffen afgeven die het verschijnen van tekenen van voortijdige huidveroudering versnellen. Tijd dus om je huidverzorgingsroutine een upgrade te geven. Bijvoorbeeld met een vitamine serum zoals Multivitamin Power Serum, dat de aanmaak van collageen stimuleert en een egaliserende werking heeft. 

huidveroudering vanaf je veertigste

Huidveroudering vanaf je veertigste

Na je 40ste lijkt de huid dunner en zijn de natuurlijke beschermende barrière lipiden minder duidelijk aanwezig. Dehydratatie kan een belangrijk probleem worden. Afhankelijk van de hormonale balans kan er abnormale activiteit in de huid plaatsvinden die resulteert in bijvoorbeeld oneffenheden of zelfs volwassen acne. Meer prominente tekenen van huidveroudering kunnen ook naar voren komen zoals donkere pigmentvlekken en algehele dofheid.  Een exfoliërende toner zoals Antioxidant Hydramist wordt een absolute must om het hydratatie peil van je huid te ondersteunen en exfoliatie moet een vast onderdeel zijn in je dagelijkse routine. Voor de ultieme verzorging zet je een krachtpatser in die je huid reactiveert zoals Phyto-nature Firming Serum

huidveroudering vanaf je vijftigste

 

Huidveroudering vanaf je vijftigste

Na je 50ste wordt je barrière lipide laag aanzienlijk dunner, wat ervoor zorgt dat vocht minder goed wordt vastgehouden en resulteert in een hogere gevoeligheid en dehydratatie. Chronische stress en inflammatie zowel binnenin als buiten het lichaam zorgt ervoor dat het vermogen tot herstel van onze huid afneemt. Dit resulteert in blijvende littekens en langere hersteltijd.  De huid kan inmiddels duidelijke rimpels vertonen, naast fijne lijntjes en verkleuringen. Oftewel kom maar op met geavanceerde skincare producten zoals Rapid Reveal Peel, een professionele peeling voor thuis of targeted treatments, die veel waarde bieden bij het behandelen van specifieke gebieden zoals de ogen en lippen.

Het geheim van een gezond uitziende huid op elke leeftijd

Om te zorgen voor een stralende huid op elke leeftijd is het noodzakelijk om jouw skincare routine aan te passen aan jouw levensstijl en omgeving. Aanpassingen zijn vaak nodig om in te spelen op een verandering in klimaat, gezondheid of nieuwe huiddoelen. Ervaar je dus een verandering in je huid. Kom dan eens langs bij ons voor een gratis Face Mapping huidanalyse, een persoonlijk huidverzorgingsadvies en tips die jouw huid laten stralen.

Terug

Read more: Huidveroudering

 • Hits: 18

Maskne

tips om huidirritatie (maskne) te voorkomen én te behandelen

Merk je aan je huid dat deze de afgelopen tijd een stuk onrustiger is geworden? Je bent niet de enige! Inmiddels dragen we allemaal een mondkapje op het werk of tijdens een bezoek aan de supermarkt. Alles uiteraard voor de veiligheid maar je huid wordt er niet heel blij van. Ook de extra stress die deze bijzondere tijd met zich meebrengt, kan zorgen voor breakouts op de huid. 1 geruststelling..we’re #inthistogether

In deze blog geven we je tips wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je huid gezond blijft en je ‘’maskne’’ kunt voorkomen en behandelen.

Wat is maskne?

Maskne is een term die verwijst naar masker acne, acne ontstaan door het dragen van een mondmasker. Maske ontstaat vaak rondom de mond en rond de ‘’maskerlijnen’’ door het (langdurig en herhaaldelijk) dragen van een mondkapje waarbij zweet en bacteriën als het ware op de huid worden vastgehouden door het masker. Door huidirritatie kunnen dan witte puistjes (whiteheads), roodheid en bultjes ontstaan.

Waardoor ontstaat maskne? Wat is de oorzaak?

Één van de belangrijkste redenen waarom het dragen van een mondmasker acne kan veroorzaken, is overmatig vocht en zweet. Door een mondkapje te dragen, houden we de meeste lucht vast die we na het inademen, ook weer uitademen. Hierdoor ontstaat er veel warmte en vocht onder het masker. Dit kan de olieproductie verhogen en er voor zorgen dat vuil op het huidoppervlak blijft zitten. Zonder de regelmatige hoeveelheid lucht die ons gezicht gewend is, in combinatie met de lichte temperatuurstijging, is het gemakkelijker voor bacteriën en puistjes om zich te ontwikkelen op de huid onder je mondmasker. 

Een andere belangrijke reden is wrijving. Elke vorm van constante wrijving of wrijving op de huid (mondkapje die tegen de huid schuurt) kan puistjes verergeren door ervoor te zorgen dat vuil en olie die op het huidoppervlak zit, verder in de poriën worden geduwd met als gevolg het ontstaan van onzuiverheden. Wanneer je al worstelt met een acne-gevoelige of gevoelige huid kan dit door het dragen van een mondkapje alleen nog maar worden verergerd.

Tips om maskne te voorkomen (veroorzaakt door een mondkapje)

Tip 1: zorg voor een dagelijkse dubbele reiniging van gezicht

De eerste stap om maskne te voorkomen, is ervoor te zorgen dat je jouw huid dagelijks goed reinigt. Zorg ervoor dat je huid grondig schoon is wanneer je het mondkapje opdoet maar ook wanneer je deze weer afdoet. Dubbele reiniging zowel ’s ochtends als ’s avonds is echt een must! Begin met PreCleanse of PreCleanse Balm en vervolg met een gezichtsreiniger die past bij je huidtype zoals Clearing Skin Wash. Dit helpt om de poriën schoon te houden en overtollig talg te verwijderen.

Tip 2: draag zo min mogelijk make-up

Hoe minder make-up je onder je mondkapje draagt, hoe meer je huid de hele dag kan ademen. Je poriën raken minder snel verstopt doordat het mondmasker overtollige make-up in de huid duwt. Wanneer je toch graag make-up wilt dragen kun je dit het beste alleen aanbrengen waar je de make-up kunt zien en gebruik indien mogelijk een foundation op waterbasis.

Tip 3: koop een katoenen of zijden mondkapje

Hoewel het dragen van een mondkapje behoorlijk oncomfortabel kan aanvoelen, worden de designs wel steeds leuker waardoor het niet zo erg is om een masker te hoeven dragen. Maar het materiaal van een mondkapje kan het ontstaan van maskne juist triggeren. Kies dus voor een stof die de huid niet schuurt of irriteert zoals een mondkapje van katoen of zijde. Katoen is beter ademend dan andere materialen, Zijde zorgt voor meer minder wrijving (en dus minder huidirritatie) op de huid.

Tip 4: was je mondmasker regelmatig

Vergeet niet om herbruikbare maskers te wassen. Het wassen van je herbruikbare masker na elk gebruik is om twee redenen essentieel. Net als in je kussensloop, hopen dode huidcellen, vuil en olie van eerder gebruik zich op. Daarnaast raken we onze maskers de hele dag aan waardoor het risico bestaat dat het virus op je masker wordt overgedragen.

Extra tip! Ga op zoek naar een mondkapje die antibacterieel is om de kans op maskne te verkleinen.

Hoe behandel je maskne?

Tip 1: gebruik een chemische exfoliant om dode huidcellen te verwijderen

Last van maskne? Naast bovenstaande tips om ‘’maskne’’ te voorkomen (dus een goede dubbele reiniging en het dragen van een mondkapje van katoen of zijden) zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om maskne te behandelen. Puistjes bestrijden zonder de huid teveel uit te drogen of te irriteren kan lastig zijn maar wees mild voor je huid! Gebruik dus liever geen mechanische exfoliant of scrub (zonder korreltjes) om dode huidcellen te verwijderen. Een mechanische exfoliant zorgt alleen maar voor meer wrijving en dat is wat je geïrriteerde huid nou net niet nodig heeft na het dragen van een mondkapje. Onthoud dat irritatie en wrijving geen vrienden zijn! Blijf bij een chemische exfoliant zoals FlashFoliant (voor de jongere huid) of Rapid Reveal Peel (voor de volwassen huid) om ervoor te zorgen dat dode huidcellen niet kunnen opstapelen en je huid de exfoliatie krijgt die je huid nodig heeft, zonder wrijving.

Tip 2: gebruik een hydraterende moisturizer met lichtgewicht formule

Kies bij voorkeur een dagcrème met lichtgewicht formule zoals Skin Smoothing Cream (volwassen huid) of Skin Soothing Hydration Lotion(jongere huid). Wanneer je een volle moisturizer (een wat dikkere crème zoals Super Rich Repair) aanbrengt onder je mondkapje wordt het moeilijker voor je huid om te ademen onder een masker waar het al vochtig is. Je kunt je volle moisturizer uiteraard wel in de avond blijven gebruiken wanneer je geen mondmasker op hoeft. Zo krijgt je huid alsnog de extra hydratatie die hij nodig heeft.

Wanneer je meer gevoeligheid op de huid ervaart (denk aan roodheid, irritatie) in plaats van acne (ontstekingen, onzuiverheden), heeft je huid juist behoefte aan kalmerende producten zoals Barrier Repair of Calm Water Gel. Probeer liever geen producten te gebruiken die gericht zijn op het verminderen van acne omdat deze de gevoelige huid juist verder kunnen irriteren.

Tip 3: gebruik een spot treatment om maskne te behandelen

Gebruik een spot treatment om puistjes en andere onzuiverheden lokaal te behandelen en het herstelproces te versnellen zoals met AGE Bright Spot Fader (volwassen huid) of Breakout Clearing Booster (jongere huid).

Terug

Read more: Maskne

 • Hits: 42