Het verlossende woord...

 Donderdag 3 mei, een spannende dag.

De dag dat ik het allemaal goed moet doen, geen tijd meer om aan mezelf te twijfelen, maar laten zien waar ik voor sta. Ik heb eindelijk een afspraak met de bank. Om drie uur loop ik met mijn businessplan onder mijn arm de bank binnen. Vol zelfvertrouwen en met mijn mooiste glimlach op mijn gezicht vraag ik naar de meneer waarmee ik de afspraak heb. 
Al snel pakt hij mijn businessplan erbij en begint te bladeren. ‘Ok, nu gaat het echt beginnen’ dacht ik en de zenuwen gieren ineens door mijn lijf. Als ik maar goed uit mijn woorden kom, als ik nog maar weet wat al die cijfertjes betekenen en als ik zijn vragen maar goed weet te beantwoorden.... Pfffft. 


“Zou je mij in het kort kunnen vertellen wat je nou precies gaat doen? Natuurlijk staat dat uitgebreid in je businessplan, maar ik wil het toch nog eens van jou zelf horen.” 

Ik hoor mezelf mijn ingestudeerde stukje opdreunen, en probeer het zo natuurlijk mogelijk over te laten komen. Mani|Pedi &beauty is een 30 minute-spa, naar Amerikaans concept, waar mannen en vrouwen zich bijvoorbeeld in hun pauze of na het shoppen kunnen ontspannen in luxe massagestoelen, genieten van een facial of mooie kunstnagels kunnen laten zetten...”

Zo dat is eruit ...

Vol verwachting kijk ik naar mijn gesprekspartner. Dit is het moment waarop het steeds is afgeketst....ik durf er niet naar te kijken. Heb ik hem wel voldoende kunnen overtuigen? Had ik hem niet wat meer moeten vertellen over de ‘High Heel Treatment’ of de behandelingen speciaal voor mannen?

Ondertussen heeft hij mijn cijfers ‘door de computer gehaald’ en komt het verlossende woord.

“Je hebt een prachtig plan en ik geloof in jou als ondernemer. Ik ga dit met mijn leidinggevende bespreken en ik ga haar overtuigen dat we dit gewoon moeten doen. Morgen laat ik je weten of het doorgaat....”. En de rest is history.

Vanaf nu mijn leven in een stroomversnelling. Pand, inventaris, voorraad, website. Deze week vier bezichtigingen in het centrum van Haarlem... Ik heb er zin in!!!

To be continued

Schagchelstraat 1A
2011 HW Haarlem

© Mani|Pedi &beauty. All rights reserved. Powered by YOOtheme.