16maart

Soms is het zo moeilijk...

Soms kom je wel eens een symptoom tegen bij een klant waardoor je moet doorverwijzen naar de huisarts. Dit overkwam mij pas geleden bij een pedicure klant. Ik constateerde een donkere streep in haar grote teennagel. Bij mij gingen gelijk alle alarmbellen af. Maar hoe vertel je, zonder haar de schrik van haar leven te bezorgen wat jouw vermoedde is? Ondanks dat ik het erg moeilijk vond  heb ik het (na twee keer slikken en ongeveer tien keer proberen die streep weg te krijgen), het haar toch verteld. En ja natuurlijk schrok ze, dat begrijp ik. Maar niets zeggen was voor mij geen optie. Het kan te grote gevolgen hebben als je hier niet even naar laat kijken.

 

Vandaag kwam zij bij mij terug. Ze moest mij een groot compliment van de arts (dermatoloog van Dermicis) doorgeven voor het herkennen en doorverwijzen. Er is inmiddels een biopt genomen van haar teennagel. De uitslag heeft zij nog niet. Maar ze was mij erg dankbaar voor mijn professionele kennis en accuraat handelen.

 

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, heb je een moedervlek die er anders uitziet, jeukt, groeit, schilfert, of zoals op de foto een donkere streep in je nagel of zomaar een plekje wat je niet vertrouwd. Ga naar de huisarts of download een app om melanomen te checken (bijv. SkinVision). Liever een keer te vaak laten checken, toch.

 

Huidkanker is op dit moment de meest voorkomende vorm van kanker! Dus zodra het buiten licht is (daglicht), bescherm dan ook altijd met een hoge spf/factor die beschermd tegen uvA en uvB (broad spectrum). Onze huid is ons grootste orgaan. Wees er zuinig op. En controleer elkaar en de kinderen ook regelmatig.

10september

Waarom Dermalogica?!

 

Wie bewust leeft kiest voor Dermalogica

 

We gaan tegenwoordig steeds bewuster met voeding om. We kiezen gezonde en verantwoorde producten en lezen steeds vaker de ingrediënten lijst op verpakkingen om er zeker van te zijn dat er geen rotzooi in zit. In de huidverzorging is het evenzo belangrijk om te weten wat je gebruikt. Jouw huid is per slot van rekening je grootste orgaan! Dermalogica richt zich volledig op een gezonde huid. Dermalogica gebruikt nooit gangbare ingrediënten als minerale oliën, S.D. alcohol, lanoline, chemische kleur- en geurstoffen. Ondanks dat deze ingrediënten slecht zijn voor de huid worden ze op grote schaal toegepast door vele cosmeticafabrikanten. Dermalogica kiest voor ingrediënten waarvan bewezen is dat ze werken, en dat bewijs wordt iedere dag weer geleverd in ons skin care center.

 

18november

Internationaal Top Model Tahnee van der Merwe blogt over Mani|Pedi & beauty

Internationaal Top Model Tahnee van der Merwe blogt over Mani|Pedi & beauty

Internationaal topmodel en fashionista Tahnee van der Merwe schreef onlangs een blog over Mani|Pedi & beauty. Je kunt de blog lezen op Tahnee Nikita of klik op 'lees meer'. Op Tahnee's website lees je ook over de ins en outs op beauty- en fashion gebied. Tahnee, super bedankt voor de geweldige aanbeveling en tot snel!!!